Stop-Só: kevesebb nátrium, megszokott ízek

 

Étrendünk fontos részét képző cukor túlzott fogyasztásának visszaszorítását 2011. óta természetes édesítő stevia és taumatin kivonatok forgalmazásával segítjük elő.

Étrendünk másik fontos összetevője a só, melynek túlzott fogyasztása szintén káros lehet egészségünkre.


Több évtizede tudományosan bizonyított tény, hogy a túlzásba vitt nátrium bevitel, valamint az elégtelen kálium bevitel növeli a vérnyomást - mindkét nemben és minden életkorban -, a jelentős mennyiségű só fogyasztása pedig magas vérnyomás (hipertónia) betegséget hoz létre. Hazánkban a magas vérnyomás 2,5 millió felnőttet érint, sőt gyermekkorban is egyre növekszik az előfordulási gyakorisága. A magas vérnyomás az agyvérzés és a szív és-érrendszeri betegségek legfontosabb kockázati tényezője.

A sócsökkentés kiemelt egészségügyi és gazdasági hatásaira tekintettel az Európai Unió Sócsökkentő keretprogramot indított, melyhez a tagállamok nagy része – köztük a jelentős népegészségügyi problémát jelentő hazai sófogyasztás miatt Magyarország is – csatlakozott.

A program támogatására kezdjük el a 60 %-al csökkentett nátrium tartalmú só forgalmazását Magyarországon. A termék SGS ISO 22000:2005 és FSSC 22000 valamint antiallergen bizonyítványokkal rendelkezik.

 

Csökkentett nátrium-tartalmú termékünk:

(Kapható a Herbaház és Mediline nagykereskedésekben valamint a Diéta Life Market üzletekben is.)Stop-Só

Csökkentett nátrium-tartalmú sókészítmény.

Használja úgy mint a hagyományos tengeri sót.


Ára: 850 Ft / 80g

MEGRENDELÉS